HÍREK

  1. július 9.

SAJTÓKÖZLEMÉNY Azonnali közlésre, a közlemény teljes terjedelmében, változatlan tartalommal

Az IKARUS Egyedi Kft. vezetése tájékoztatja partnereit és munkavállalóit, hogy az utóbbi idők fizetési nehézségeinek kezelése érdekében a mai nappal csődvédelmet kért. A csődeljárás legfőbb célja, hogy a társaság működését reorganizálják és fizetőképessége helyreállításra kerüljön. Egyben szeretné megköszönni partnereinek és munkavállalóinak eddigi türelmét és együttműködését.

Hangsúlyozni kívánja, hogy az IKARUS Egyedi Kft. az, amely hosszú idő után először rendelkezik magyar fejlesztésű városi közlekedésben használt szóló és csuklós autóbuszokkal, tendereit rendre a legalacsonyabb árral nyerte, így a midi elektromos busz tendert 1,5 Milliárd Ft-tal, míg a 180 darab csuklós busz tendert közel 3 Milliárd Ft-tal olcsóbb ajánlatával nyerte el a második helyezett külföldi gyártókkal szemben. A társaság tevékenységével a magyar költségvetésnek eddig megközelítőleg 5 Milliárd Ft, a 180 darab csuklós autóbusz legyártásával pedig további 3 Milliárd Ft bevételt és megtakarítást eredményezne.

Mindezekre tekintettel az IKARUS Egyedi Kft. kéri a Kormányt, hogy a társaságot minősítse stratégiailag kiemelt jelentőségű gazdálkodó szervezetnek és vegyen részt a reorganizáció folyamatában.

Reméli, hogy a csődeljárás lezárásával az IKARUS Egyedi Kft. egy erős, folyamatosan termelni képes buszgyártó vállalatává válik Magyarországnak.

Budapest, 2018. július 9.

az IKARUS Egyedi Kft. vezetése

logo